Тъмен

Рециклира ли се в България? | Какво Научих за Правилното Рециклиране 

Абониране
Показвания 19 хил.
98% 1 400 18

Здравейте и добре дошли в днешното видео, в което ще говорим за разделното събиране на отпадъци и тяхното рециклиране. Рециклира ли се в България и как? Надявам се видеото да ви хареса, ако е така ще се радвам да го харесате и да ми оставите мнението си като коментар!

● Последвайте ме в Instagram: bit.ly/3bXRYUQ​
● Влог канал: bit.ly/3ylhnkd
● За бизнес запитвания и колаборации: antoanetpopova94@gmail.com

● Полезни линкове:
• Полезни правила за разделно събиране: bit.ly/3yyLoxg
• Карта с локации на контейнерите: bit.ly/3bMutxf
• Как ЕКОПАК България извършва дейността си в общините: bit.ly/3yof9R4
• Какво се случва с разделно събрания отпадък: bit.ly/3wkmVti
• Интересни факти и полезни съвети: bit.ly/3fFAX1U

● С какво съм облечена?
• Блуза от Stradivarius
• Колие от Safira
• Обеци от Hey Happiness: bit.ly/3wsRVay
• Годежен пръстен от Ernest jones
• Брачна халка от Glamira

● С какъв грим съм?
• Фон дьо тен Catrice в цвят 020: bit.ly/2ScrC72​
• Пудра Zao Oragnic: bit.ly/3wfAVp4
• Бронзант Zao Oragnic: bit.ly/3mfPy79
• Хайлайтър Zao Oragnic: bit.ly/3cInh64
• Спирала L'Oreal Unlimited: bit.ly/37EPeb5​
• Молив за вежди Revolution Brow Definer: bit.ly/3ervhYV
• Гланц Catrice в цвят 040 : bit.ly/2XCg4ML​

● Какво има зад мен?
• Одеяло Merino by Ella: bit.ly/3sruRXo

*Всички линкове към сайта на Notino и MyProtein са афилиейт линкове и ако пазарувате чрез тях, аз ще получа малък процент от продажбата.

● С какво снимам и редактирам видеата си?
• Фотоапарат Canon EOS 90D: bit.ly/3iebePd​
• Обектив Canon EF 17-40mm: bit.ly/2KctUlJ​
• Обектив Canon EF 50mm: bit.ly/3bDzo4d​
• Осветление Neewer: amzn.to/2XGQfLA​
• Микрофон RODE: amzn.to/38JXloA​
• Редактирам с Adobe Premiere Pro:

● Музика и звукови ефекти от EpidemicSound.
● Интро/Аутро и графики създадени от мен с помощта Adobe Premiere Pro.

Публикуван на

 

22.05.2021 г.

Споделяне:

Споделяне:

Изтегли:

Зарежда връзки.....

Добавяне към:

Любими
За гледане по-късно
Коментари 156   
Таня Азова
Таня Азова преди 2 месеца
Относно капачките.... Моля, не забравяйте кампанията "Капачки за бъдеще"
Деница Йорданова
Деница Йорданова преди 2 месеца
И аз събирам с родителите си , както и когато работя лятото събираме на работа
Рали Х
Рали Х преди 2 месеца
+ 1 и аз ги събирам, малко по малко, но все пак е нещо
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Оставям коментара + линк към кампанията 💗 bit.ly/3u9SqF3
Reni N.
Reni N. преди 2 месеца
Удоволствие е, човек да те слуша! 😊
MsMegisa
MsMegisa преди 2 месеца
Специално за еднократните торбички. Гледам с мен почти винаги да имам платняна торбичка, но някои неща като например домати,ябълки си вземам в еднократни торбички, но дори и тях после ги ползвам като торби за боклук. Така че поне торби за боклук не позлвам :D
Lora
Lora преди 2 месеца
Не си качвала от 6 дни... Ще умраааа... Защоооо!!!
kamelia p
kamelia p преди 2 месеца
Капачките може да не ги изхвърляш,а да дариш на благотворителната кампания КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ. Моля те, прегледай тяхната страница и група във FACEBOOK. И дай гласност, много хора те гледат :)
Desislava Stoyanova
Desislava Stoyanova преди 2 месеца
Страхотно видео! 🧸
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря ти! ❤️
Sevdalina Marinova
Sevdalina Marinova преди 2 месеца
Забелязала съм, че по-възрастните хора вземат най много найлонови торбички. Аз редовно лепя етикети в/у плодове те. Има и мрежести торбички за плодове в Кауфланд и Лидл.
Hristina Vladkova
Hristina Vladkova преди 2 месеца
Наскоро в инстаграм попаднах на темата за рециклирането свързана с кутиите от пица - човек от Екопак се беше включил и беше казал, че има нова технология, която ПОЗВОЛЯВА на замърсените кутии да бъдат рециклирани. Не съм се свързвала с тях и не съм проверявала лично информацията.
Teodora Trendafilova
Teodora Trendafilova преди 2 месеца
И аз съм съгласна, че решението на проблема започва със това да не използваме толкова пластмаса. Рециклирането също е част от решението на проблема, но тук идва едно голямо НО. Аз живея в малък град. В него има няколко контейнери за разделно събиране на боклука и виждам, че има доста хора, които разделят боклука си. Но когато дойде боклукчийския камион, събира всички контейнери заедно. Какъв е смисъла тогава питам аз, щом като боклука отново отива на едно място?
Андрияна Петрова
Андрияна Петрова преди 2 месеца
И аз ще се включа с коментар по темата. У дома събираме капачки, когато съм навън с приятели също им "крада" капачките. И избягвам да купувам нови найлонови торбички по магазините, в повечето случай като знам, че ще пазарувам взимам от вкъщи. Иначе относно рецикликрането ще споделя един доста тъжен факт. Мой познат кара тир и извозва БОКЛУК от други държави и идва тук... май го горят, но това е изключително вредно! Другото, което е самите торби за боклук за найлонови - пластмаса. Да, сигурно има био разградими, но със сигурност са по-скъпи от стандартните. Самия начин на живот тук трудно би се променил. И аз съм виждала как събират боклука на едно и също място. Еми, каквото мога правя и не ползвам пластмасови сламки също. Но по заведенията масово са такива.. темата е толкова обширна.. но в България съм загубила надежда за тези неща, освен ако не се измислят някакви закони и наистина да се следят стриктно нещата.
Taalll
Taalll преди 2 месеца
Сайтовете на общините имат информация за изхвърляне на отпадъците, които не попадат в тези 3 категории. За София доста полезен е waste.sofia.bg - има информация за графици по райони. А иначе компаниите за рециклиране имат телефони на всеки контейнер и можете да се обадите при проблем - доста са отзивчиви. Поздравления за видеото, дано има още по тази тема.
Петя Борисова
Петя Борисова преди 2 месеца
Ние носим на вторични. Контейнерите са съмнителни като ефективност. Това, че се храним с по- здравословна храна, прави боклука по-малко. Без джънк фууд, колкото може храна на размерване. Почти нямаме остатъци от храна, а тях даваме на едно съседско кученце, за което не се грижат добре и съседските кокошки. Знам, че можем и по-добре, но засега толкова.
Петя Борисова
Петя Борисова преди 2 месеца
Тони, мислила ли си да правиш клипове с някакъв по-ярък и фрапантен грим с интересни различни техники. На мен ми е много интересно да гледам такива...
Силвия Георгиева
Силвия Георгиева преди 2 месеца
Тонии как е другият ти канал, как се пише..
Силвия Георгиева
Силвия Георгиева преди 2 месеца
@Antoanet Popova Yang благодаря :)
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
ТониVlogs! ❤️
Nelly Ivanova
Nelly Ivanova преди 2 месеца
Когато такса Смет се изчислява според количеството генериран отпадък, както е в много цивилизовани страни, хората имат повече стимул да рециклират, компостират и съответно да образуват по-малко боклук, за да плащат по-малко. Но ние не сме дорасли още за този начин, защото българинът е изобретателен и вместо да си раздели боклука, ще го метне в дерето. Не, че сега не го прави.. То си е народопсихология 🙄
Alexandrina Stoyanova
Alexandrina Stoyanova преди 2 месеца
Супер интересно и полезно видео!
ShaVie
ShaVie преди 2 месеца
Тони здравей прекрасно видео! Живея в Гърция където за жалост има само кофа за общи отпадъци и една за рециклиране (пластмаса, хартия, метал и така нататък). Опитвах се да рециклирам колкото мога повече докато не видях как един камион събира и двата вида кофи и се разочаровах доста. Благодарение на теб научавам все нови начини как мога да помогна на природата. Ти си супер!!! ❤️
Деница Йорданова
Деница Йорданова преди 2 месеца
Прекрасно и полезно видео Тони ! ❤️
Айлин Акиф
Айлин Акиф преди 2 месеца
Мен ме впечатлява рециклирането в Германия, мисля че рециклират почти 70% от отпадъка си. Но там всичко е много различно. Например в определени дни минава кола, която събира обикновения ви отпадък или само стъкло или пластмаса и отпадъка ви трябва да е в определени литри, за което плащате. Ако трябва да се изхвърлят големи отпадъци като стари мебели, трябва да се обадите на индтитуцията, която се занимава с това и да си платите. Отделно на много места има машини, в които изхвърляте определени рециклируеми опаковки, машината проверява някакъв код и я приема. В някои магазини получавате отстъпка на стек с бира в кенчета, когато върнете старите кенчета. Мисля че се справят отлично с отпадъка си и поощтряват гражданите, които рециклират допълнително.
Penka Nikolova
Penka Nikolova преди 2 месеца
Страхотно видео и въобще не е скучно 👏 Аз живея в НЙ и тук от миналата година няма вече найлонови торбички по магазините което много ме радва. Също така, тук в големите магазини които продават козметика има кутии в които може да си занесеш празните опаковки от грим и козметика и те рециклират опаковката. На скоро намерих едно място където можеш да си носиш празните опаковки от паста за зъби и използваните четки за зъби и те ги рециклират. Много съм доволна че около мен има такива места и се надявам и България скоро да има.
Kremena Tsvetanova
Kremena Tsvetanova преди 2 месеца
Много полезно и интересно видео! Да не забравяме и контейнерите за използвани дрехи и обувки, които покрай бързата мода напоследък са станали доста солиден процент от общото количество отпадъци. Освен това мисля, че зависи от общината, но в София има организация за рециклиране на стари мебели и изхвърляне на малки количества строителни отпадъци. Има определен ден според района, в който минава камион на Столична община да събере тези отпадъци, които трябва да са оставени до контейнера прдната вечер. Много хора, с които съм обсъждала тази организация, не знаят за съществуването й, а е доста важно да се спазва, за да не се изхвърлят прекалено тежки отпадъци в контейнерите за битов отпадък, а също така и за да може максимално количество от боклука ни да се преизползва отново. Добре е във видеа на подобни теми да се споменава и изхвърлянето на тези едрогабаритни отпадъци, за да разберат повече хора как точно да ги изхвърлят. Интересно е как е оганизирано и по другите градове в България.
Vani Marks
Vani Marks преди 2 месеца
Аз рециклирам отскоро. Имам леко затруднение в транспортирането на боклука до кофите на Екопак (обикновено съчетавам когато излизам с колата да ги закарам), но в квартала, където живея няма син контейнер, а само жълт - за хартия и пластмаса и зелен - за стъкло. В същото време по-навътре в града съм виждала да има сини контейнери 🙄🤔
Вероника Милчева
Вероника Милчева преди 2 месеца
Видеото ти е много полезно и въобще не е скучно! Благодаря ти за цялата информация, която си успяла да събереш! 💖
Maria Cholakova
Maria Cholakova преди 2 месеца
Чакам с нетърпение още видеа, свързани с рециклирането!
Magi Ivanova
Magi Ivanova преди 2 месеца
Много се радвам, че все повече и повече, хората осъзнават, че природата е нещо много важно и трябва да я пазим.🌳❤♻️
Marie Ilieva
Marie Ilieva преди 2 месеца
Мисля, че е много важно да се научим да пазаруваме насипни продукти в собствени съдове. Има кафенета и малки магазини, които се съгласяват, но масово супермаркетите отказват, позовавайки се на някакви наредби на ХЕИ. В случая промяната трябва да дойде от нас - ако достатъчно хора изразяват желание да пазаруват в собствени съдове, обектите няма да имат избор.
Ralitsa Tsekova
Ralitsa Tsekova преди 2 месеца
"Здравейте, аз съм Тонка", но ако някой те нарече така, знам че ще настръхнеш! 😂 Благодаря ти (и) за това видео, дано повлияеш на повече хора, те на други и да се получи една позитивна верижна реакция. Япония е просто друга планета и се надявам скоро да посетя този невероятен народ. Като цяло азиатските народи са друго нещо, възпитание, дисциплина, култура, интелект. В повечето училища няма чистачки, децата сами почистват и подреждат, дори тоалетните! Така се възпитават отговорни хора. Имаме много да се учим от тях, особено относно възпитанието и съзнанието, а ти си късметлийка от тази гледна точка, имаш Джош. Не винаги задължителността дава резултати, виждам го и тук в Италия. Въпреки закони, глоби и т.н., повечето си хвърлят както и където им падне. Дори фирмите които трябва да събират и рециклират, не винаги го правят правилно или изобщо. Такава им е цялата работа на италианците, особено в централна и южна Италия - трагедия. Всичко се свежда до съзнание, отговорност и възпитание. Главните стъпки са: да възпитаваме правилно децата си, да консумираме само най-необходимото и то от познати източници, да пазим ред и чистота, да рециклираме и преизползваме. И помнете, че ние потребителите движим конците дефакто. Фирмите се водят от нашите изисквания и потребности, така че ако ние сме еко насочени, то и те ще станат, за да си продават продуктите и услугите. Решението за голямото количество органични отпадъци и мръсни салфетки, картони и т.н. е да се компостират. Можем да си намерим фирма или хора които го правят и да ги пренасочваме към тях. Идея: ако зашием дъното на един потник, получаваме идеалната торба. Има хиляди други предложения в мрежата, стига да имаме желание, а не да намираме оправдания! Ще чакам твоите идеи Тони, може да си присвоя нещо.
Рали Х
Рали Х преди 2 месеца
Относно торбичките е може би най-лесния начин, по който можем да започнем да мислим малко повече за околната среда. Старая се винаги да си нося текстилна торбичка в чантата (в Декатлон продават много хубави, големи, здрави текстилни торби, които се сгъват и са много компактни), а найлоновите които имаме у дома, ползваме многократно. Купих си и текстилни пликове за плодове и зеленчуци (от кауфланд), а ако не ги нося просто не си слагам всяко нещо в пликче, а просто така си ги нося на касата и до сега не са ми правили проблем. Избягвам, до колкото мога найлон и пластмаса и като видя някой хора, колко безхаберно хабят найлон направооо...
Пламена Дойкова
Пламена Дойкова преди 2 месеца
Искам само да направя едно уточнение - ние си изхвърляме и събираме разделно болклука, а рециклират компаниите за рециклиране на отпадъци. ❤️
Vanya Boneva
Vanya Boneva преди 2 месеца
Ако имате проблем с почистването на кофите, забележите нередности и т.н. проучете графика и политиката на фирмата, която обслужва вашия район и им сигнализирайте. Преди време контейнера до нас не се извозваше и стоене пълен с месеци, написах им имейл и беше почистен след два дена (извън графика им на извозване) и от тогава не съм го виждала препълнен. Фирмите реагират стига да ги информираме. Наша отговорност е да бъдем активни. Ако има желание има и начини.
Христина Корфонозова
Христина Корфонозова преди 2 месеца
За жалост си съвършено права в това, което каза във видеото, само да отбележа, че е много полезно и важно. За жалост сме си консуматори, но все пак от нас си зависи промяната. Мисля си обаче, че държавата малко е абдикирала по тези въпроси, контейнерите за разделно събиране поне в провинцията са много малко. В скандинавските страни за пръв път видях машини, които са позиционирани в повечето магазини - пускаш си стъклената бутилка, а тя ти пуска някаква символична сума или бележка за отстъпка, която можеш да използваш в дадения магазин.Лично аз се опитвам да давам живот на буркани, кутии, ако разбира се ми дойде някаква идея, но и изхвърлям много. Друга тема са дрехите, която тема ти също си зачеквала във видеата ти.
Katya Dimitrova
Katya Dimitrova преди 2 месеца
Благодаря ти, че все по-често правиш видеа по глобални и наистина значими теми. С нетърпение очаквам още такива! А дали би имала възможност и желание да направиш видео с козметика, която не е тествана върху животни и да споделиш дали тя е също толкова ефективна като другата? Тестването върху животни е огромен проблем и ми се струва логично да не купуваме от компаниите, които продължават тази ужасна практика. Избягването им понякога обаче е невъзможно, защото в някои случаи човек се нуждае от точно един конкретен продукт, който единствен може да му помогне... А и за доста компании, включително големи и наши любими, се твърди, че лъжат относно използването на животни и го правят скришом от регулаторите и потребителите. Увлякох се, но смятам, че темата е много интересна и е съществена част от целта ни да променим света към по-добро. :) Поздрави!
Ayshe Brown
Ayshe Brown преди 2 месеца
Живея в Германия. Тук получавам писма почти всеки ден и си запазвам хартиените пликове и ги преизползвам понякога, или ги режа на малки листчета и си пиша разни неща, вместо да късам листи от тетрадки.
Suzana Nihtqnova
Suzana Nihtqnova преди 2 месеца
Здравей , Тони :) Изгледах видеото с интерес , тъй като аз и моето семейство имаме фирма за изкупуване на вторични суровини в Пловдив.Събираме хартиени и картонени опаковки , също и полиетилен .Съхраняваме ги ,обработваме ги и ги транспортираме до завод за рециклиране . :) Апелирам всички да събират разделно :)
Iva Popova
Iva Popova преди 2 месеца
Радвам се, че все повече хора адресират тези теми. Аз живея в Белгия и тук всичко се рециклира. За тази цел всеки трябва да си закупи специални торби (които са рециклируеми) за пластмаса/метал, органичен и общ боклук като цената на торбите за общ (несортиран) боклук е най-висока. По този начин гражданите са стимулирани да рециклират, а друг шанс да си изхвърлиш боклука без да си закупиш торби няма. Стъклените отпадъци пък си ги носиш сам до няколко обособени контейнери в твоето населено място. На пръв поглед изглежда сложно, но просто държата не ти дава друг избор освен да се научиш да рециклираш. Надявам се скоро и в България да стигнем до подобно ниво. :)
Адриана Нистерова
Адриана Нистерова преди 2 месеца
Много полезна информация. Аз си мислих, че кутиите за пица за са рециклиране 😔😔😔 Но вече ще знам, че съм грешала- благодаря, че ми отвори очите, Тони. А благодарение на теб научих за торбичките(мрежичките от Лидл) за зеленчуци и вече ги ползвам с удоволствие.
Gergana Stanoicheva
Gergana Stanoicheva преди 2 месеца
Тони имаш повече от 💯 Хил. Абоната защо нямаш плей бутон 🤔🤔🤔
Gergana Stanoicheva
Gergana Stanoicheva преди 2 месеца
Явно съм изпуснала когато си го получила или не си го показа. На повечето които имат седи зад тях
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Имам! ❤️
Илия Шопов
Илия Шопов преди 2 месеца
След като изгледах видеото бих искал първо да споделя мнението си, че то беше много добро и на добра тема и второ да споделя още няколко полезни идеи, които може би доста голяма част от аудиторията знае. Една добра идея е да си закупим електронен четец, което намалява производството на хартия, а и не се изсичат дървета. Разбира се не всеки би искал да си закупи такава техника, но все пак алтернатива е и да се купуват книги втора употреба, в което няма нищо срамно и е по - екологично. (Знам, че се губи усещането и аромата на нова книга, но все пак трябва да преглътнем това удоволствие). Аз лично използвам стъклени бутилки за многократна употреба от 500 мл., които търсих много време, но открих във "Фантастико" за 99 ст. Използвам го, когато съм навън. Има един минус тази идея, а именно, че е малко по - тежко на фона на пластмасовите бутилки. С това искам да кажа, че не е необходимо да харчим по 30+ лв. за бутилки от интернет, като можем да намерим в обикновен супермаркет. По - този начин се пестят и средства. Друга много добра идея е замяната с бамбукови четки за зъби и метални тубички с паста за зъби. Доста практична идея за хората, които имат сушилня за дрехи, е тази вода, която отделя да бъде преизползвана (напр. за почистване на баня, огледала, прозорци и пр.). Нещо, което аз отново практикувам е списъкът за пазаруване да го записвам на телефона си. По този начин се пести хартия. Относно по - чист въздух може да ходим до работа, университет, училище и тн., пеша или с градски транспорт ако има такъв, защото е много по - природосъобразно. Четох преди известно време, че в София са отворили магазин за "Zero waste", което е доста добра идея и лично се надявам да се продължи тенденцията. 😊 Успех занапред и се надявам все повече хора да започнат да мислят по - екологично!
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Искрено благодаря за споделеното! 💕
HElena Stoimenova
HElena Stoimenova преди 2 месеца
В Швейцария също има лимит за боклука. Ако имаш повече боклук, отколкото ти се полага, плащаш по-висок данък. Също така там подлежиш на глоба, ако не смачкаш стответния отпадък, преди да го изхвърлиш. Детето ни много се забавлява да мачка кенчета. А за хора, като нас, които имат барбекю или домашно огнище, нерециклируемите отпадъци, чийто дим не е токсичен, могат да се унищожат там. (като мазните опаковки от пица. 😉)Много често във видеата си обръщаш внимание на детайли, за които казваш, че на никой не му пука, но на теб ти пука. Когато на теб ти пука, автоматично започва да пука и на хората, които гледат. Не защото конкретния детайл е толкова важен, а защото вниманието към тези детайли, показват твоето собствено уважение към собствения ти труд. А за да уважават другите хора труда ти, първо трябва да си го уважаваш ти. Дори и да не улавяме детайлите, които теб те дразнят, когато си подходила по този начин, улавяме "цялостната картина", а това, мисля, е най-важното. 🙂
Dilyana Vasileva
Dilyana Vasileva преди 2 месеца
Страхотно видео, продължавай все така! Дано повече хора се вслушат в съветите ти! ❤
Ангелина Кюркчийска
Ангелина Кюркчийска преди 2 месеца
Темата е страхотна! Продължавай да правиш видеа на тази тема - много е полезно!
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! ❤️
Йоана Русева
Йоана Русева преди 2 месеца
Много хубава и важна тема с много добри съвети. Браво! Аз също предпочитам да си нося собствени чантички на пазара, особено сега, когато има изобилие от плодове и зеленчуци и ходя по-често. Да, понякога гледат странно продавачите. Веднъж дори един от тях ми каза: "Ама те чантичките не се плащата, госпожа" :D
SINNLICH111
SINNLICH111 преди 2 месеца
Здравейте! Видеата Ви са много добри, с 8 годишната ми дъщеря Ви следим с интерес. Поздравявам Ви за призива да се мият пластмасовите опаковки, макар да има неточност относно това, че в процеса на рециклиране те не се мият. Пластмасите се сортират от работници (поне в България сортирането не е механизирано). След като бъдат разделени машина ги нарязва на малки частички приличащи на конфети. Така нарязана се отправя към вана, която измива частичките. Вади се, отцежда се и се пакетира в огромни "бегове" за да замине по направление за производство. Проблемът е, че тази "вода"от измиването, ако така може да се нарече страшната смрад от вода, мръсотия и химикали в крайна сметка отива някъде в природата. В България все още няма пречистване на такава "вода", за другите страни не знам. Бях посещавала в района на Кремиковци такава база за подготовка и сортиране. Беше много интересно макар и мъчно за издържане поради силният шум от машини и задушаващата смрад. Голям проблем е и попадането на метални предмети. Макар да минава един голям магнит и да събира метала преди да бъдат смляни пластмасите. Не рядко остава метал, който чупи ножовете режещи пластмаси. Хората разказаха дори за намиране на чукове. Което навежда на мисълта, че някои хора събират не съвсем разделно. Толкоз по темата. Харесвам все повече насоката на каналът Ви. Съчетавате и редувате приятни с полезни видеа, което е балансирано и не натрапчиво. Благодаря за труда, който полагате, за да ни е приятно на нас. Бъдете здрава и положителна.
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря Ви за този коментар! 🥰❤️
Nadya Vasileva
Nadya Vasileva преди 2 месеца
Този завод в Австрия се намира във центъра на Виена и един от най-големите, и няма проблем че в този завод се изгарят всеки ден боклуците, все пак се намира в центъра, но нямат проблем с въздуха. Исках да кажа с това нещо, че преди няколко години в София до Тец София искаха да направят такъв завод, но естествено повечето софиянци направиха подписка, че не искат такъв завод и той не се направи, за жалост... 😫😫
Radina Georeva
Radina Georeva преди 2 месеца
Тони кажиииии, че ще има home tour. Нямам търпение за това видео
Greta Valcheva
Greta Valcheva преди 2 месеца
Има нова директива за забрана на използване на пластмасови продукти за еднократна употреба, която ще влезе в сила от 3ти юли във всички държави в ЕС. Надявам се да се спазва. Това е една много малка крачка в битката за намаляване на пластмасата, но е в правилната посока. 👏🏼
Nina Chan
Nina Chan преди 2 месеца
Също е важно,когато се рециклира картон следното-получаваме пакет ,след което намачкване кашона и смятаме,че сме си свършили работата.Тиксото и етикетите трябва да се премахнат!
6amarta
6amarta преди 2 месеца
Много важна тема, на която не се отделя достатъчно внимание, поднесена изключително достъпно от теб! Благодаря, че ти пука и правиш нещо по въпроса ❤️ Интересно ми е дали и на теб ти правят впечатление множеството хартиени брошури на големите вериги магазини, с които всекидневно ни зарупват... Голяма мъка ми е това, колко много дървета се изсичат, за да се озоват от пощенската кутия в кофата за боклук...
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря за споделеното! ❤️
Slovena Georgieva
Slovena Georgieva преди 2 месеца
В Испания рециклирането е на други ново, освен отделни контейнери за органични, хартиени, пластмасови и стъклени отпадъци има и отделни контейнери за дрехи и отделни за електрически уреди и електроника 😍
Моника Петкова
Моника Петкова преди 2 месеца
Има и друг момент. Понеже живея в село и на всяка къща се полага една кофа за боклук и в същата тази кофа се изхвърля всичко. Но винаги, когато мога се старая да изхвърлям всичко, където трябва. 😊 Но и всичко идва най-вече от начина на мислене на хората.
Maria Paleva
Maria Paleva преди 2 месеца
Здравей Тони, много благодаря за труда който си положила за да ни предоставиш тази информация. От известно време следвам в Instagram едно момиче с профил Plastic Free Life. Тя има свой сайт за продукти свободни от пластмаса. Мисля, че ще ти бъде интересно да ги разгледаш, както и нейната философия. Приятен и успешен ден 😘
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря ти! ❤️
Йоанна Досова
Йоанна Досова преди 2 месеца
Много полезно видео
disinfran
disinfran преди 2 месеца
Моята майка ми разказа, че едно време са започнали да въвеждат на пазара найлонови торби, за да се спре изсичането на дърветата (явно маркетингово лого), но аз си спомням че преди найлонките, имахме мрежи с подсилване на дръжките. Същите тези мрежи съм виждала и в Германия, има и магазини, в който всичко се продава без опаковка, а човек си носи съответния контейнер и си го пълни с каквото муе нужно. И преди, поне в нас имаше порцеланови/ керамични буркани за брашно, ориз, и тн (бяха бели със сини надписи). Идеята ми е, че тая пластмаса я имав обръщение не чак от толкова отадвна и е имало начин да се пазарува без нея
илона цаловска
илона цаловска преди 2 месеца
Можем да използваме кутийте от обувки или комплектите дезодорант и парфюм като им вдъхнем нов живот. Да си събираме разни неща в тях, а не веднага да ги изхвърлим. Да събираме гримовете си, бижутата си или дори чорапите си. Хем за нас ще бъдат полезни, хем ще можем да ги използваме още дълго време 🙂
Bozhana Mitova
Bozhana Mitova преди 2 месеца
Тони, как се казва влог канала понеже в описанието не го открих. Страхотно и полезно видео!🤍
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Тони Vlogs! ☺️
Dimitrina Spasova
Dimitrina Spasova преди 2 месеца
Също и бутилките от шампоани примерно и други такива отпадъци трябва да се измиват.
Dimitrina Spasova
Dimitrina Spasova преди 2 месеца
Чудесно видео, Тони! Точно затова дори на водата в пластмасови бутилки има срок, защото след него бутилката започва да отделя вредни химикали във водата. Дори съм чувала, че не трябва вече отворено шише вода да стои на слънце и да се преизползва точно заради отделящите се вещества. Забрави да кажеш дали трябва с капачките да рециклираме, затова ще бъда много благодарна ако го засегнеш в другото видео, което планираш да направиш за отпадъците. ❤️
Vanya Boneva
Vanya Boneva преди 2 месеца
Възможно е водата да бъде вредна и без да е отворена. Всичко зависи от начина на съхранение.
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря ти! ❤️
Alexandra Parvanova
Alexandra Parvanova преди 2 месеца
Страшно много ми допадна фона зад теб, много нежна и приятна обстановка. Нямам търпение за поредицата от видеа по темата.❤
Katerina Dimitrova
Katerina Dimitrova преди 2 месеца
Малко off topic, Тони косата ти изглежда чудесно! ❤️ Нещо по-различно ли правиш?
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Не, просто съм я изправила ❤️
Stella Dishleva
Stella Dishleva преди 2 месеца
Поздравления за прекрасното видео и темата! За съжаление, лично по мое мнение, както в торбичките в супермаркетите, така и в политиката на държавите, има повече маркетинг отколкото реално желание за намаляване на отпадъците. Пример - директивата на ЕС за спиране производството/употребата на няколко вида пластмасови изделия за еднократна употреба от Юли 2021. Не ми е ясно как използването на дървен материал за еднократни прибори за хранене, клечки за уши или торбички е по-природосъобразно от пластмаса?! За мен много по-ефективно за намаляване на отпадъците би било преизползването на опаковките. Например бурканчето от лютеница да можеш да го върнеш в магазина, от там да стигне до производителя на лютеница, който да го напълни пак с лютеница (до скоро приемаха амбалаж само за бира, но не зная дали още има, защото вече всяка марка/вид бира са в различни бутилки). Но пък може да започнем да си правим лютеница вкъщи и да намалим и консумацията на консервативанти, Е-та и други химии. Пък производителят на лютеница да се спасява😀 Ще чакам и твоите предложения за бурканчето в следващо видео😃
Vanya Boneva
Vanya Boneva преди 2 месеца
Скоро видях на бирена бутилка да пише: бутилка за еднократна употреба, което мноого ме изненада. Всички други видове пише “оборотна бутилка”.
Плами Г.
Плами Г. преди 2 месеца
Страхотно и информативно видео, Тони! Тъжното е, че няма голяма заинтересованост към него, съответно и към темата му, която всъщност е много важна, но винаги хората се усещаме, когато "ножа опре до кокала"
Nicssy
Nicssy преди 2 месеца
Преди време видях един камион който взе трите коша за рециклиране и ги изсипа на едно място 😂❤️
Vanya Boneva
Vanya Boneva преди 2 месеца
Всъщност няма голямо значение, защото в завода така или иначе сортират материалите. Пък и много пъти в коша за метал има стъкло или коша за хартия пластмаса и те пак ще ги сортират.
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
В такъв случай трябва да се обадите и да информирате!
Danny Borissova
Danny Borissova преди 2 месеца
Мазните кутии от пица могат да се нарежат на парчета и ка се компостират заедно с хранителни отпадъци - обелки от плодове и зеленчуци и черупки от яйца (растителна храна). Има много полза от това, създава се плодородна почва, която може да се използва за растения :)
Magentagirl
Magentagirl преди 2 месеца
Проблеми много отностно рециклирането. Основен проблем, е че просто няма къде да се изхвърли боклука. На малко места има съответните контейнери. Не мога да си позволя да обикалям София с торби боклук и да търся контейнери, не е редно, а хората, които в своите градове нямат нито един контейнер на Екопак?
Ina Gateva Yotova
Ina Gateva Yotova преди 2 месеца
Майка ми се занимава заедно с нейният приятел с производство на зеленчуци, за себе си. Използват само естествени торове и капково напояване, силно се вълнуват от опазването на околната среда, всички неща които са с органичен произход го компостират, дори тревата която плевят. Рядко обаче се намират такива земеделци и обикновено при тях не можеш да намериш абсолютно всичко. Иначе което им остава от зеленчуците пускат в продажба - работят с доставки, винаги берат зеленчуците точно преди да ги изпратят следобед, а хората получават на следващият ден сутринта - свежи зеленчуци. Има и други такива семейства, намерете си човек от село, отидете и вижте как отглеждат нещата, защото бабите си торят със синтетичен тор, каквото и да говорим ( включително и моята)
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря за споделеното! 💕
Ka Stoychev
Ka Stoychev преди 2 месеца
Те българските баби с многофункционалните кутии от сладалед са га измислили😂😂
disinfran
disinfran преди 2 месеца
Еххх, кой не е отварял кутия със сладолед и да намери замразени печени чушки вътре вместо това. А кръглите кутии от сладки ( металните) се оказва, че на доста места по сввета се използват за шивашки материали
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Така е! 😂
Nelin Naidin
Nelin Naidin преди 2 месеца
Благодарение от един тикток на Прея разбрах за това, че трябва преди да бъде рециклирана опаковката, тя да бъде измита. Наистина не го знаех и за мен беше полезно. За жалост аз съм от малък град и тук дори нямаме контейнери за разделно рециклиране. Иначе в колата си имам винаги големи хартиени торби на Лидл, а в чантата си - плятняна от lc waikiki. ❤
Nelin Naidin
Nelin Naidin преди 2 месеца
И също така, би ли дала идеи за торбичките за смет с какво биха могли да се заменят например?
ani marcheva
ani marcheva преди 2 месеца
Много полезно видео! 🥰
Деси Атанасова
Деси Атанасова преди 2 месеца
Браво!!! Не знам има ли някой в България, който да прави по- смислени и полезни видеа! Чудесно развитие,Тони! 😊
Семейство Желеви
Семейство Желеви преди 2 месеца
Тони е страхотна! Може да погледнете и видеата на Зорница Павлова, каналът и в BGbin се казва AGLEU mama.
DianaBelikova
DianaBelikova преди 2 месеца
Страхотно видео, Тони! Много полезно. И аз съм виждала да изхвърлят разделения боклук в общия, но не знаех, че мога да се обадя някъде. Важно е човек да се старае и да прави нещо, отколкото да продължава да акумулира боклук и да казва, че "няма смисъл" от рециклирането у нас, защото "всичко е измама".
М Тасева
М Тасева преди 2 месеца
Много полезно видео, дано все повече хора започнат да осъзнават нуждата от рециклиране! Пример за рециклиране съм видяла в Норвегия. Имаш минимум 4 лични контейнера или 5 , в магазините има поне 1 машина за стари бутилки или кенчета, като на всяка бутилка зависимот от големината ти дават някакви стотинки, които можеш да дариш да използваш сумата за да пазаруваш в магазина или да си вземеш кеш! Хората са го измислили преди много време, но ние сме мнооого назад! Дано нещата се променят и тук! 🍀🙏😇
Desislava Todorova
Desislava Todorova преди 2 месеца
Адмирации за видеото. За съжаление е доста трудно да сме zero waste, но всяко усилие си струва. Друга идея, която има в Германия примерно е, че на касите в големите магазини те питат дали искаш касовата бележка. Ако не, въобще не ти я вадят и дотам. Надявам се скоро и тук да е приложимо, особено сега като големите вериги разработиха приложения и касовата бележка може да се види дигитално.
Ralitsa Tsekova
Ralitsa Tsekova преди 2 месеца
Страхотно! Това което повечето хора не знаят е, че касовите бележки не са рециклируеми.
disinfran
disinfran преди 2 месеца
а в някой магазини, си пише, че са минали на рециклируема хартия за бележката
Christy Dimova
Christy Dimova преди 2 месеца
Мисля, че е много важно да се говори за тези теми. Хората трябва да се образоват и да разберат сериозноатта на този проблем. Много ми харесва плана за бъдещите ти видеа 🌻 това са важни и смислени теми ❤️
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! 💕
Maya Vatova
Maya Vatova преди 2 месеца
Много интересно видео, аз лично не бих давала Англия за пример. Да, по-добра е организацията, но като цяло не особено ефективна. В Англия като напълниш коша има места където може да се закара боклука, било за рециклиране или не. Въпреки, че са предоставени кошове за рециклиране, малък процент от тези отпадъци в действителност се рециклират защото както ти спомена отпадъкът не е почистен преди да бъде изхвърлен... като цяло проблемът е глобален, проблем е дори и за най-развитите държави 🤷‍♀️🤗
Ирена Иванова
Ирена Иванова преди 2 месеца
Интересна тема. Това което аз правя е, ако мога използвам нещо повторно. И също нося винаги с мен платнени торбички за покупките, не обичам найлоновите,които са навсякъде около нас. В момента съм с едни от икеа с двойни дръжки с две различни дължини, и малко джобче. Много полезни се оказаха за мен. Старая се доколкото мога да огранича моя боклук.
Василена Боянова
Василена Боянова преди 2 месеца
За съжаление в нашия град също контейнерите на еко пак се събират заедно с останалия боклук. За съжаление същите тези специални контейнери , не приличат на контейнери и се ползват за общ боклук. Главно могат да се видят жълти контейнери, зелени тук там ,а сини въобще нямаме ... Никога не съм виждала да преминава специален камион за събиране на рециклирания отпадък.
Никол Петкова
Никол Петкова преди 2 месеца
Нямаш си и на представа колко ми помагаш с това видео! Имам да правя презентация за рециклирането и ти ми помогна супер много! Супер си❤️
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Радвам се, че е било от полза! ❤️
Evelin Vezenkova
Evelin Vezenkova преди 2 месеца
Слагам на пауза още на 15-та секунда, за да те поздравя за новия дом❤️ Бъдете здрави и щастливи с Джош😘
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! 🥰❤️
Румяна Маринова
Румяна Маринова преди 2 месеца
С нетърпение ще очаквам още много такива видеа. Надявам се, че отпадъците, които изхвърляме разделно се рециклират наистина.
daniela
daniela преди 2 месеца
Благодаря Тони 💗 от много време искам да науча знаците за рециклиране и как да рециклирам по-добре, благодаря за съветите, ще се радвам и на още клипчета по темата 💗
Krisi Georgieva
Krisi Georgieva преди 2 месеца
Само че хората който събират боклука минават и събират всичко в един камион!
Parusheva River
Parusheva River преди 2 месеца
Има едно много известно датско проучване на DTU Environment, което доказва, че платнената или хартиената торбичка има много по-лошо влияние за околната среда, отколкото найлоновата (която после можем да използваме за боклук примерно), защото за хартиената се използват много вода и химикали, а за платнената е нужна и много енергия. За да е наистина полезна трябва да се ползва между 7000 и 22 000 пъти. Иначе съм съгласна с всичко друго. Трябва да се рециклира и най-вече да се пестят ресурси. ❤️
Nikol Paunova
Nikol Paunova преди 2 месеца
Аз торбичките от пазар ги ползвам за кошчето 😀 иначе като видя контейнер за разделно , си.хвърлям там нещата...ама са кът ,почти липсват,пред нас имаме обикновен контейнер в койтосе изхвърля всичкоо..
Polina Koleva
Polina Koleva преди 2 месеца
Изключително полезно и интересно видео!Точно на такава тема липсват клипове в ютуб и по-често трябва да се говори за това.Адмирации за теб,Тони!Пожелавам ти хубава и спокойна вечер❤️
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Много благодаря! 💕
Militsa Dineva
Militsa Dineva преди 2 месеца
Видеото е уникално и супер полезно❤️. Искам още🙋🏼‍♀️
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! ❤️
Daniela Dobreva
Daniela Dobreva преди 2 месеца
Ние в Германия също рециклираме всичко ,но въпреки това казват че Германия произвежда боклук за три планети .Ние разделяме в къщи,но после всичко се изпраща във бедните държави и не ги интересува че хората там са препълнени със боклук от развитите държави.
Силвия Николова
Силвия Николова преди 2 месеца
Благодаря за това видео. Беше много полезно и въобще не беше скучно, даже напротив! Някои от нещата не ги знаех! Надявам се да има още видеа на такава тематика! Хартията може да се рециклира и да се превръща в изкуство също така. Има много видеа в интернет и всеки може да опита вкъщи в домашни условия!
Makali
Makali преди 2 месеца
Преди години когато поставиха контейнерите за рециклиране в градчето ми, ги имаше на всеки 500м едва ли не. За 1-2 години се изпочупиха и изчезваха един по един, а сега вече няма нито един...
Makali
Makali преди 2 месеца
@Antoanet Popova Yang По едно време бяха докарани няколко нови на по-централните места, така че може би някой е звъннал, но уви нищо не се запази. Виждала съм не вежнъж хора да изхвърлят каквото им падне, просто защото обикновеното кошче е на 10 метра и не им се ходи до там. Тъжна история
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Това не е правилно, мисля, че може и трябва да се подаде сигнал.
iv0onka
iv0onka преди 2 месеца
Ох Тони... те купуват боклуците на всички :( . Толкова ми се иска всички българи са бяха като теб да мислят за природата по този начин.
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Определено и аз имам още много да научавам. ☺️
Natty
Natty преди 2 месеца
Много се радвам, че говориш на тази тема! За съжаление, аз също мисля, че в България тази тема е табу. :( Наистина ме съмнява, че боклука се рециклира след като го изхвърлим навън...Но силно се надявам, поне някаква част от него да се. Много се радвам, че образоваш аудиторията си на тази тема, надявам се повече хора се замислят над това къде отива боклука ни и каква ще бъде планетата, ако това продължава... Идея за размисъл е също рециклирането на дрехи. Например аз единствено знам за h&m, че рециклират и нося стари дрехи там. Друг не много известен вид "рециклиране" е компостирането. Не знам дали си запозната с него, ако не си, те съветвам да погледнеш - много е интересно. :))
disinfran
disinfran преди 2 месеца
Аз бях чела някъде за една жена, и тя така се съмнявала страшно,. че се рециклира докато не си загубила портмонето ( не помня защо) но звънали във фирмата, която се занимава с боклука и се оказало, че са й намерили портмонето благодарение на това че има страшен график и с час и място на боклука са знаели къде да търсят
Nelin Naidin
Nelin Naidin преди 2 месеца
Аз дарявам моите стари дрехи (разбира се, тези които са в добро състояние). Така мисля, че давам нов живот на дрехите си, а и зарадвам дечицата. ❤
Никол Петрова
Никол Петрова преди 2 месеца
много ти благодаря за темата!
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! ❤️
nikol hadjinikolova
nikol hadjinikolova преди 2 месеца
В част от София контейнерите са два - за стъкло и за всички останали,което доста улеснява процеса, и намалява объркването коя кофа да се използва.
nikol hadjinikolova
nikol hadjinikolova преди 2 месеца
@Antoanet Popova Yang Не съм се замисляла.Макар,че реално погледато това е малко по-близо като модел до това,което описа в Англия.(или поне на мен така ми се стори :) )
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Това не мисля обаче, че е положително относно рециклирането и разделянето.
Dayana Iskreva
Dayana Iskreva преди 2 месеца
Благодаря за полезното видео, дано хората се замислят, че рециклирането не е сложно занимание. :) Относно кутиите от пица - mr.pizza слагат хартия под пиците си и така не се цапат картоните ;)
mariyna stoynova
mariyna stoynova преди 2 месеца
Здравей Тони, страхотно видео. Аз съм ЗА рециклирането, но наистина в БГ е трудно да се прави. Особено по селата. Аз живея в село и няма контейнери в които да се рециклира.
Desislava Gospodinova
Desislava Gospodinova преди 2 месеца
Кутията от пица може да се нареже на парченца и да се добави в компостер
Михаила Димитрова
Михаила Димитрова преди 2 месеца
Чувала съм за синия контейнер, но проблемът е че там където живея заедно със моето семейство има два контейнера - жълт и зелен. Зеления е стъкло, а жълтия - пластмаса, желязо и хартия. Тони нямам си и на идея как ги разделят пластмасата и хартията, но по спомен от детсвото си синия контейнер беше потпален и просто залепиха нов стикер на жълтия.
Niksy S
Niksy S преди 2 месеца
знам, че сигурно си пред дивана и искаш да си в офиса със специален декор зад теб и т.н., ОБАЧЕ... фонът на това видео е толкова нежен и прекрасен, отиващ ти!!!💗 love ya
I. Petrova
I. Petrova преди 2 месеца
Тони, би била изключително полезна,ако се свържеш с компания за рециклиране и проследиш процеса - от събирането на отпадъка, през извозването и обработката му в завода. Така би се повишило доверието в разделното събиране на отпадъци. Също, смятам че инфлуенсърите имате силата да повлияете политиката на компаниите за по-екосъобразно производство. Общественият натиск е ключов за промяна, пък било то и малка такава.
Vanya G.
Vanya G. преди 2 месеца
Потърсете в BGbin "Емил Чолаков по следите на отпадъците", направиха го още преди години и е споменато в клипа на Тони. Но съм съгласна, че инфлуенсърите биха имали повече успех с такава кампания.
Katya Dimitrova
Katya Dimitrova преди 2 месеца
Да! Видео, описващо целия процес на рециклиране, би било чудесно.
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
И да, и не. Тази “сила” не е точно такава каквато може би изглежда. Съгласна съм обаче, че обществения или просто казано - общите усилия биха имали влияние върху дадени сфери и каузи. ☺️
Кристияна Стоичкова
Кристияна Стоичкова преди 2 месеца
Любимата ми тема!😊❤️
monnyxbbg
monnyxbbg преди 2 месеца
Страхотна тема, Тони! И изобщо не е скучно, браво, че засягаш теми, които имат значение и че оставаш true to yourself, не правиш неща само защото знаеш, че ще бъдат гледани, а правиш това, което харесваш, regardless. Прегръдки. ❤️
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Много благодаря! 💕
sonq100
sonq100 преди 2 месеца
Попринцип не пиша коментари, днес ми направи добро впечатление (засякохме се на бала който беше), готина си, рядко човек ми прави впечатление!!!
Antoanet Popova Yang
Antoanet Popova Yang преди 2 месеца
Благодаря! ❤️
Напред
World’s Fastest Big Mac Ever Eaten
8:12
Показвания 11 млн.
Burak Bulut & Kurtuluş Kuş - Nabız
3:19
Показвания 20 млн.
The Beatles - Here Comes The Sun (2019 Mix)
3:12
Показвания 66 млн.
Имам проблем | ВЛОГ
35:02
Показвания 58 хил.
Продукти, които МРАЗЯ | Част 2
17:26
World’s Fastest Big Mac Ever Eaten
8:12
Показвания 11 млн.
Burak Bulut & Kurtuluş Kuş - Nabız
3:19
Показвания 20 млн.
ИГРАЕМ КРИЕНИЦА В ГОРАТА!
33:53
Показвания 122 хил.
JETSKI WAX PRANK!! 🤣 - #Shorts
0:44
Показвания 217 млн.
МИСЛИМ ЛИ ЗА ДЕЦА? (СЪМ/НЕ СЪМ)
21:08
Kazara Aşk 1. Bölüm
1:54:04
Показвания 2,3 млн.
Aşk Mantık İntikam 3. Bölüm
1:53:07
Показвания 6 млн.
DARA - Thunder (Official Video)
3:40
Показвания 182 хил.